top of page

Kan jeg spise hva som helst?


Kan du spise alt det der?

Kan DU spise sjokolade?

Spiser du ikke vel mye karbohydrater?

Kan du drikke alkohol?

Du spiser vel ikke seinere enn kl: 21..00?

Slike spørsmål får jeg veldig ofte.


Svaret mitt er ja og nei. Mest ja. Det spiller ingen rolle i utgangspunktet hva du spiser. Men alt handler om kcal inntaket ditt pr dag.

Jeg spiser faktisk etter kl:21.00. For selv om vi sover så "sover" ikke forbrenninga di. Jeg fordeler maten min utover de timene jeg er våken. Hadde jeg vært våken hele natta hadde jeg spist da.


Men over til maten. I "teorien" kan man faktisk slanke seg ved å bare spise sjokolade, så lenge man er innenfor kcal inntaket sitt som man bør ligge på ved vektnedgang. Men er det sunt? Nei overhodet ikke.

Det er viktig å få i seg alle næringsstoffene kroppen trenger. Sjokolade gir ikke det. Men et variert kosthold som inneholder blant annet karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer og mineraler, i et kcal underskudd. Gjør at du faktisk går ned i vekt. Og kroppen får de næringsstoffene den trenger.


Så er treningen viktig for å ikke miste muskelmasse. Vi vil jo ikke miste musklene våre? Mange tror at når dem skal ned i vekt så kan dem ikke trene for da går ikke vekta nedover. Men forskning har vist at ved å trene så opprettholder man muskelmassen sin å forbrenner på fettet i stedenfor. Ved å trene styrke så "strammer" man kroppen inn en del, forbrenner mer fett og holder på musklene våre slik at vi holder oss sterke.


Så mitt tips er at du må tenke litt på hva du spiser og hvor mye i forhold til aktiviteten/treningen din. :)


Jeg kan ikke gjenta det nok. (Har skrevet litt om det før) men skriver det igjen.

En fin huskeregel å a med seg når man skal tenke på kosthold/trening og vekt er:


Vektnedgang= kcal underskudd. Dvs at du inntar mindre kcal i forhold til det du forbruker.


Vektoppgang=Kcal overskudd. Dvs at du inntar mer kcal i forhold til det du forbruker


Holde vekten stabil= inntar like mye kcal som man forbruker.


Så ja jeg spiser all den gode maten. Men jeg tenker over hva slags råvarer jeg bruker pluss kcal inntaket mitt pr dag.


En annen liten ting som er viktig å huske på: Hjernen din trenger litt karbohydrater hver dag. Det er for at du/den skal yte maksimalt for at du føler deg opplagt, holder ut en travel hverdag eller skal prestere i en idrett.


-Ingeborg

8 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Mange av oss sliter med å ta kontroll over egen kropp og helse. Vi blir ofte påvirket av omverden. sosiale medier, familie, de som vi møter eller venner. Det er lett å la seg rive med og tro på det an

Innlegg: Blog2_Post
bottom of page