top of page

Hvem er jeg?😀

Nå er hjemme trimmen kommet i gang. Å nå synes jeg det var på tide å fortelle litt om meg selv😊

Jeg heter Ingeborg og er snart 48 år. I hele mitt liv (i voksen alder) har jeg hatt vekt problemer.

Jeg vokste opp i Bærum på 70 tallet å hadde en uproblematisk barndom. Mye aktiviteter som alpint, langrenn og friidrett.

I ungdomstiden, tok jeg en annen vei som fleste av mine venner. Jeg utforsket den kriminelle verden. Begynte å ruse meg, å livet om en "normal" ungdomstid forsvant. I 94 valgte jeg å gjøre noe med livet mitt, å søkte meg inn på et kollektiv. Jeg ønsket å bli rusfri. Veien var lang å hard, men jeg kom meg til slutt ut av narkotikaens liv.


Jeg valgte å holde meg i den gangen, oppland fylke, i dag Innlandet. Fant kjærligheten, som jeg selv trodde var min store kjærlighet. Men det skulle vise seg at dette ble et nytt mareritt. Mannen jeg hadde giftet meg med var alkoholiker. Å jeg orket ikke et nytt liv i rus. Så etter 7 år valgte jeg å bryte opp. Ikke helt problemfritt, men jeg vant den kampen også.

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å leve livet alene uten mann. Jeg hadde fått nok. Men det jeg ikke visste var at jeg skulle ta skikkelig feil.

I 2004 møtte jeg mannen i mitt liv. En raus og trygg mann uten noe fortid som rusmisbruker/alkoholiker. og i 2005 kom kjærleiksbarnet. Vi er fremdeles gift, å barnet blir nå 16 år.

Men min fortid bar preg av alt jeg hadde vært med på. Så mat ble min trøst. Å uten å tenke over det ble jeg bare større og større. Jeg var rimelig stor fra før av. Men inni meg hadde jeg en drøm om å bli noe. Jobbe med andre mennesker. Jeg flyttet noen år senere (med mann og barn) til Skreia. Å trivdes veldig godt der. Men jeg var ikke akkurat den typiske totningen. Hehehe. Jeg skilte meg ut med mine fargerike klær, tatoveringer og sånn anti jantelov. Ble til tider en snakkis. Kjørte Harley Davidson å vare litt sånn "harry". Men jeg trivdes uansett. I 2009 sånn ca, meldte jeg inn i Skreia Trim. Lokalt treningssenter. men jeg var vel mer eller mindre bare et støtte medlem som veldig mange andre er. Men da det ble utlyst en stilling i 2013 som resepsjonist. Kastet jeg meg rundt å søkte stillingen. Å det skal sies, at jeg har vært ansatt siden den gangen. Å her blir jeg. :)

I begynnelsen jobbet jeg i resepsjonen, men jeg var med på spinning timene. For jeg bare elsket å sykle til musikk. Å kort fortalt, begynte jeg selv med egne sykkeltimer.

Med tiden ble det flere sykkeltimer, og så begynte jeg med enkle gruppetimer som egen kroppsvekt timer. Vi kalte den hverdagsstyrke.

Fremdeles var jeg veldig overvektig.

i 2015 hadde jeg en arbeidsulykke på en annen jobb jeg hadde. Jeg jobbet i en butikk, tvers over gaten for Skreia Trim. Å formen og helsa ble værre. i 2016 gikk jeg over på aap, og i 2017 måtte jeg slutte for kroppen min klarte ikke mer. Men å jobbe med trening det gjorde bare bra. Men jeg skal love deg at å hoppe og sprette med en tung kropp, var ikke bare bare. Men den deilige mestringsfølelsen, holdt meg gående. Etter hvert ble selve "maskineriet" i kroppen dårligere og dårligere. i 2017 havnet jeg på sykehuset, blei hentet av en ambulanse. Blodtrykket mitt hadde gjort et stort hopp. Så dette var kritisk. Med medisiner fikk jeg det under kontroll. Allikevel var ikke maskineriet mitt bra. Det viste seg at hjerte mitt jobbet ekstra hardt og fort. Så nye medisiner måtte til. Et skikkelig slag i trynet. Skyhøyt blodtrykk, skyhøyt kolesterol, hjerteproblemer og rygg/hofteskade. Kunne vel egentlig bare legge meg ned å dø.


I 2019, tok jeg et valg jeg ALDRI hadde trodd jeg skulle ta. Jeg tok meg en stor utdannelse innen trening. Jeg ble utdannet gruppeinstruktør, med fordypning i styrke, koreografi/kondisjon og sykkel (spinning). Jeg var eldst og tjukkest av alle studentene. Men jeg bestod både den muntlige og skriftlige eksamen. FOR en seier. Å flere gruppetimer på Skreia Trim ble det. 6 timer i uka, pluss resepsjonsjobben min.


Da pandemien kom over oss i 2020, valgte jeg å gjøre noe med livet og helsa mi. Jeg var lei av å føle meg sliten og tung. Jeg var møkk lei av å knaske blodtrykk, hjerte og smertestillende medisiner. Jeg veide 93 kg (hadde klart å gå ned 5 kg selv). Folk satt hjemme å deppa over covid-19. Å jeg hadde bestemt meg for at DET skulle ikke jeg. Så jeg gjorde en helomvending av hele mitt liv. Livsstilsendring. Jeg la om kostholdet mitt og trente hjemme fast 3 ganger pr uke. Jeg søkte profesjonell hjelp. Å uke etter uke forsvant kg og jeg ble sterkere i kroppen. Jeg ga meg aldri, selv om jeg hadde lyst mange ganger. Jeg fant min indre motivasjon å sto på. Uke etter uke, mnd etter mnd. Å gevinsten var vekttap. Mere energi og en gladere kropp. Etter 1 mnd var kolesterolet mitt normalt. Og etter hvert kunne legen ta meg av den ene blodtrykk medisinen etter den andre. Maskineriet mitt karte å jobbe for egen maskin.

I jan i år, sluttet jeg med den siste medisinen min. Ingen blodtrykk medisiner, ingen hjertemedisin lenger. Kun litt smertestillende grunnet skaden min.

I sept 2020 begynte jeg på en PT (personlig trener) utdannelse, og i jan 21, begynte jeg på en kostholdsveileder utdannelse.

Og vi på Skreia Trim etablerte Hjemmetrimmen.

Jeg har selv vært stor, med dårlig helse. Jeg har selv en del utfordringer. Jeg har vært stor røyker i 35 år. (sluttet sept 2019), å jeg veit hvor tungt det er å komme i gang. Men her er jeg, å jeg har klart det. Å mitt største ønske er å kunne hjelpe andre. Man MÅ ikke på et treningssenter for å få en bedre helse. Jeg klarte det under hele lockdown i 2020.

I dag er jeg 27,5 kg letter og livet bare smiler, tross ryggsmertene mine. Men legger jeg meg bare ned, blir ryggen ensa værre.


Dette var kort fortalt om hvem jeg er, å min bakgrunn. Håper jeg kan være til en inspirasjon til at det faktisk nytter å gjøre noe med egen helse.-Ingeborg29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Mange av oss sliter med å ta kontroll over egen kropp og helse. Vi blir ofte påvirket av omverden. sosiale medier, familie, de som vi møter eller venner. Det er lett å la seg rive med og tro på det an

Innlegg: Blog2_Post
bottom of page