top of page

Ikke la andres meninger styre livet ditt.


Veldig ofte har andre mennesker en mening om åssen du er. Eller åssen du er kledd, eller oppfører deg.

Ikke la andres meninger ta over for hvordan du skal være, tenke eller like ting.


Eksempel: du har på deg en grønn genser du føler deg vel i å du bare elsker fargen. Du møter naboen som kommenterer genseren din. Kanskje h*n ikke synes genseren er noe fin å sier det rett ut. Normalt vil man da tenke at kanskje naboen har rett? Kanskje genseren ikke var så fin allikevel? Det er helt normal tankegang.

Men da er det viktig å tenke eller si til seg selv, at de blåser du i. Det er ikke naboen som skal gå med den genseren. Det er DU. Å føler DU deg fin i den, ja da blåser du bare i hva andre sier.


Det samme gjelder også når man kommer til vekt.

Etter min vektnedgang har jeg fått MANGE kommentarer skal jeg fortelle deg. Å det sårer. Selv om folk egentlig ikke mener noe vondt med det, så sårer det allikevel. Så istedenfor å la andre kommentere kroppen min har jeg nå begynt å svare tilbake. I begynnelsen sa jeg ingenting. Men for meg er det rett og slett nok.


La meg begynne med begynnelsen. I mesteparten av mitt voksne liv har jeg vært overvektig. Å noen få ganger ble vekten min kommentert. Men ikke mye.

Men nå som jeg har gått ned å funnet min ideal vekt, fått en MYE bedre helse osv, så hagler kommentarene inn. Det som blir sagt er blant annet at "nei nå må du ikke gå ned noe mer"

"Pass på så du ikke blir for tynn" "pass på så du ikke blir syk" (da tenker de spesielt spiseforstyrrelser). Men hvilken rett har andre mennesker til å kommentere min kropp? Jeg kommenterer ALDRI noen andres kropp.

Men når jeg nå får slike kommentarer, svarer jeg med at de enten må slutte å kommentere min kropp, eller at de faktisk kan si noe pent. Å har dem ikke noe pent å si, ja da kan de rett og slett bre holde kjeft.Det er viktig at du tørr å ta et oppgjør mot kommentarer. Det er vonde kommentarer som kan være en av årsakene til at man sliter med blant annet vekt. Slike kommentarer kan gjøre at man føler seg veldig alene, eller at man faktisk i værste fall isolerer seg å står alene.


Se på bilde jeg har lagt ut. Et enslig tre, som ikke ser likt ut som andre vanlige trær. Det står alene. Men det som er med dette treet, det har friske grønne farger å står støtt. Det er akkurat som om dette treet har tatt et oppgjør mot resten av skogen å blåser i åssen de andre trærne ser ut eller sier. Så det bare fortsetter og vokse og gro år for år. Det er viktig at også DU gjør. Ta dine egne valg og tenk bare fine ting om deg selv. Vær det litt "rare" treet, men allikevel stå støtt.

Jeg skal love deg at det er ikke lett. For de fleste av oss orker ikke å være "kjærringa mot strømmen". Jeg er et menneske som liker å være kjærringa mot strømmen. Å ikke alle liker det. men sånn er jeg. Jeg prøver å tilpasse meg situasjonene jeg er i. Men når det gjelder kommentarer om kroppen min, er jeg lite tilpasningsdyktig.


I det ene eksemplet jeg kom med, den grønne genseren. Så kan det innerst inne bety at naboen egentlig var misunnelig på denne grønne genseren, men klarte ikke uttrykke det ut. Slik tenker jeg når andre kommenterer min kropp. Men allikevel så sårer det. Derfor får dem svar tilbake. Å siden jeg tørr å si fra, så har jeg endelig sluppet å høre noe mer. Hva dem tenker om meg, bryr jeg meg lite om. Liker de ikke meg, nei da er det faktisk deres problem.


Jeg tror jeg har nevnt det før, men jeg sier det igjen. Jeg ser meg selv i speilet hver eneste dag å sier en positiv ting om meg selv. Selvskryt er en super deilig ting. Jeg er høy på meg selv hele tiden. Å jeg ser hva min livsstilsendring gjør med meg. Jeg gjør ikke dette for andre, men kun for meg selv og min egen helse. Jeg turte å be om hjelp for å få et spark i "rævva", jeg tok det sparket å gjorde noe med det. Det er ikke flaut eller dumt om å be om hjelp. Selv om noen kanskje sier til deg at "det må du vel klare selv". "herregud, er du ikke sterk nok?" Jo vi er sterke nok. Men noen ganger så trenger vi det ene dyttet for å komme i gang. Kanskje vi ikke veit åssen vi skal gå fram?


Så uansett fine dere. IKKE la noen andres meninger styret livet ditt. Finn de folka som gir deg noe positivt, som er med på å løfte deg opp. Ikke heng med de folka som dytter deg ned. La verden være et fint sted å være.


-Ingeborg


7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Ta kontroll over kropp og Helse.

Mange av oss sliter med å ta kontroll over egen kropp og helse. Vi blir ofte påvirket av omverden. sosiale medier, familie, de som vi møter eller venner. Det er lett å la seg rive med og tro på det an

Innlegg: Blog2_Post
bottom of page