top of page

Mirakler

Jeg har snakket med mange den siste tiden. Å det spørsmålet jeg hele tiden får er "hva er mirakel oppskriften?"


Det finnes INGEN mirakel oppskrift. Det har jeg skrevet om i tidligere innlegg. Ingen quickfix, ingen mirakler.


Jeg skal nevne noen faktorer som gjør at man kan lykkes.


- Det meste sitter i topplokket. Hjernen vår er et komplisert, men allikevel et enkelt verktøy.

Tenker vi at dagen ikke skal være bra, ja så blir den ikke bra. Men hvis vi tenker at dagen skal bli knall, da blir den det.


Så for å lykkes, må vi ha med tankegangen våres. Hver kveld, når jeg har lagt hue på puta. Så tenker jeg ALLTID, i morgen skal det bli en fin dag. Da jobber hjernen min i løpet av natten mens jeg sover. Å jeg våkner opp med et smil om munnen.

Man må bare ikke gi opp. Det tar tid å å omgjøre livet sitt. Men den eneste som kan gjøre den jobben er deg selv.

Lukke dørene bak deg å åpne nye dører som er foran deg.


-Sett deg realistiske og gode mål. Ha et hovedmål langt der framme, som du veit du kan nå. Og flere små delmål du skal nå underveis. Jobb deg sakte men sikkert mot delmålene. Men vit at veien mot målene kan være humpete, med mange svinger. Kanskje du ramler på veien, eller går på noen "smeller". Men da må man ikke gi opp, bare fortsette veien videre mot neste mål. Veldig mange gir opp når dem møter motstand. Livet er ikke problemfritt. Selv om ting tar litt lengre tid mot målene, så er ikke det verdens undergang. Skriv opp målene dine i en bok, og kryss ut når du har nådd dem.


-God planlegging. Bruk litt tid på å planlegg hva du skal spise og gjøre. Skriv det ned, å gjør en ukes handling på det du skal spise.

Jeg har en bok, der står det hva jeg skal spise til

frokost

lunsj

mellommåltid

middag

kvelds.

Jeg "prepper" middagen min for 14 dager til 1 mnd om gangen å fryser ned i fryseren. Da veit jeg hva jeg skal spise hver dag.

Prøv å spis til samme tidspunkt hver dag, da lærer man kroppen når den skal bli sulten å når det kommer mat. Da hindrer du å små spise mellom hvert måltid.

-Ha en dag i uka hvor du skal ha en liten kose dag med god mat/snacks. For hvis du ikke tillater deg en kosekveld, er det fort gjort å "sprekke" å ramle tilbake til gamle synder.

-Skriv ned hvilke dager du skal trene/gå tur. Skriv også ned hva slags øvelser du skal gjøre. Og bruker du vekter på treningen din, så skriver ned økningen i antall kg. Det er veldig motiverende. Bruker du ikke vekter så skriver du antall repetisjoner du øker pr øvelse pr gang.

Går du tur, ta tiden på runden din. Gå så den samme runden å se hvor fort du tilslutt går den samme runden når formen blir bedre. Jeg har en runde på 5 km jeg bruker å gå ofte. Første gangen jeg gikk den runden, brukte jeg 1,5 time på den. Nå etter 10 mnd jogger jeg runden på 45 min.

Slike små ting er veldig motiverende.


-Ta bilder av deg selv. Det er ikke alltid like lett for øynene/hjernen å "se" forandringer. Men ved å ha bilder av deg selv, kan du gå tilbake å kikke på de hvis man skulle ha en litt "dårlig" dag.


-Vei og mål deg KUN en dag pr uke. Vekten kan variere dag for dag. Her er det ting som ikke vi kan styre som gjør det. Vann, hormoner, sykdom osv. Hos oss kvinner kan vekten øke mellom 1-3 kg under menstruasjon.

Min anbefaling er å ikke veie seg på en mandag, men litt utover i uka eller opp mot helga.

Begynne heller ikke noe på en mandag. Jeg skal forklare hvorfor litt senere.

Bruk målebånd. Mål dine cm på samme sted på kroppen hver uke. Skriv alt ned i en bok. For etter hvert vil man oppleve at veken kan stå stile en periode, å det kan være lite motiverende, mens man mister cm allikevel.

Ved å trene styrke vil man få mer muskler, vekten står stille, men man "strammer" inn å blir mindre i cm. HUSK: muskler veier like mye som fett. Bare at fett tar større plass. 1 kg er 1 kg.


-Ikke stress/få nok hvile. Stress er en av våres værste fiender. Hvis vi stresser så vil ikke kroppen være med å den får ikke nok hvile. Restitusjon(hvile) er utrolig viktig for å oppnå resultater. Selv toppidrettsutøvere restituerer seg mellom øktene sine. Ved å trene hardt hver dag, vil ikke kroppen innhente seg, så vil den "jobber" imot deg og føles slten. MEN, det er et stort men her. Å hvile betyr ikke at du skal ligge på sofaen å kaste i deg masse mat/godis. Hvile kan bety en rolig tur i naturen, strandliv om sommeren. En hyttetur med en rolig skitur, eller bare gå en liten runde med bikkja eller familien din.


-Søvn. Søvn er utrolig viktig å det har en sammenheng med stress og hvile. Kroppen forbrenner under søvn. Så en god natts søvn er optimalt for en god helse, kroppen får innhentet seg å man blir mindre stressa.Så hvorfor ikke begynne, veie eller måle på en mandag.

De fleste av oss har en aktiv hverdag, og helgene er stort sett mye roligere. Så etter en helg med litt god mat og litt vin, lite aktivitet, så vil den holde på litt vann. Så ved måling/veing mandag, vil være lite motiverende. Men veier man seg på en torsdag eller fredag, har kroppen "kvittet" seg med overskudds vannet. Å hvis man snakker med folk, så sier de fleste at jeg skal begynne på mandag. Ved å begynne en annen dag, bryter man et "mønster". Å for å lykkes i en livsstilsendring, må vi bryte ut av det vante mønsteret. Men hvis du velger å veie/måle deg på en mandag, så ta høyde for du kan ha ekstra vann i kroppen.


-Drikk nok væske og ikke hopp over måltider. Ikke spis bare 2 måltider om dagen. Kroppen, cellene, musklene og organene våre trenger næring. Forskning har vist at kroppen har det best når man ikke går over max 5 timer mellom hvert måltid.


Å vit en annen ting. Ved å være flink hele uka, å kose seg en kveld i uka, ødelegger IKKE en vektnedgang eller livsstil. Det gjør at man klarer å holde seg til planene sine å lykkes.


Håper at dette kan være noen gode tips du kan ha med deg på veien. Å vit at ting tar tid. INGENTING er gjort på en dag. Jo bedre tid du tar deg, ikke stresser, sover godt å planlegger, jo større er suksessen.


Jeg kunne sikkert ha skrevet mange flere tips og råd. Men har tatt frem det viktigste jeg kan gi deg.

Kanskje du har noen gode råd du vil dele?

Eller kanskje du lurer på noe?

Spør meg gjerne, jeg er åpent for alt.Ha en strålende kveld.

-Ingeborg20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Mange av oss sliter med å ta kontroll over egen kropp og helse. Vi blir ofte påvirket av omverden. sosiale medier, familie, de som vi møter eller venner. Det er lett å la seg rive med og tro på det an

Innlegg: Blog2_Post
bottom of page