top of page

Unnskyldninger

En del vil kanskje kjenne seg igjen, noen ikke. Mens andre egentlig ikke har tenkt over det. Unnskyldninger, det er det nok av. Og spesielt når det gjelder helse/trening. Jeg hadde nok av dem, men tenkte aldri over det før nå i ettertid.

Unnskyldninger som ofte kommer frem er:

-Jeg er for gammal til å begynne

- Jeg har vondt i kroppen

- Jeg er sliten

- Jeg røyker

- Jeg får det ikke til

- jeg er for svak osv osv


Det tar liksom ingen ende når det gjelder unnskyldninger.


Men da vil jeg bare si, at man blir aldri for gammel til å begynne med å ta vare på helsa si. Ingenting som sier man må være 20 år for å begynne å trene eller tenke kosthold. Å at man har litt vondt, så kan det bety at kroppen sier i fra at den trenger litt pleie. Ja jeg å røkte da jeg trente, å jeg sleit med å få til enkelte øvelser før jeg lærte meg dem og fikk øvd.

Alt sitter egentlig i hue. Selv om man har brukket et bein, så betyr det ikke at man må ligge på sofaen hele dagen. Resten av kroppen kan trenes. Om man har noen sykdommer, så tror jeg at det bare er bra å være i bevegelse.


Jeg har vært veldig overvektig, å hadde et skyhøyt blodtrykk og hjerteproblemer problemer. En hvilepuls på 95, som i utgangspunktet skulle ligge på mellom 50-60 slag. Stor røyker. Men å trene det kunne jeg. Men alt med måte. Det var jo bare bra for kroppen og helsa mi at jeg faktisk var i bevegelse. Og ikke minst var det faktisk deilig å kjenne at kroppen ble god sliten. Kolesterolet mitt var også skyhøyt. Jeg sliter med en rygg/hofte skade etter en arbeidsulykke for 6 år siden. Å jeg ble ikke noe bedre av å ligge på sofaen.

Men nesten daglig hadde jeg noen unnskyldninger for ikke å trene. Gravde meg bare ned.

Å jeg tror veldig mange har det sånn i dag.

Jeg skal være dønn ærlig å si at det "koster" litt jobb og vilje. Men det er ingen andre enn deg selv som faktisk kan gjøre noe med det. Man må bare bestemme seg.


Da det gikk opp et lys for meg å jeg skjønte at jeg bare MÅTTE gjøre noe med helsa mi, søkte jeg hjelp. Å hjelp fikk jeg. Jeg begynte pent. Begynte å bevege meg mer og litt annerledes enn det jeg har gjort tidligere. Det var tungt, å i begynnelsen hadde jeg en del unnskyldninger for å ta "hvile dager". Men som tiden gikk begynte jeg å få litt overskudds energi. Jeg orket mer i hverdagen. Unnskyldningene ble mindre og mindre.

I skrivende stund sliter jeg med noen frostskader på tærne. Kunne fint ha sykmeldt meg å bare ligget på sofaen. Men har valgt å holde resten av kroppen i gang. For jeg føler at resten fortjener det. Jeg tar bare litt forhåndsregler ang beina mine.


En fin måte å jobbe med unnskyldningene sine på er å ta et ark å lag en strek mitt på arket. På den ene siden skriver du opp alle fordelene ved å ta vare på helsa di og på den andre siden skriver du opp max 5 ulemper. Så for hver dag du gjør noe bra for helsa di enten ved å forandre på kosthold eller å trene, så krysser du ut ulempene å tilføyer flere fordeler.

Tilslutt finnes det ingen unnskyldninger lenger.

Prøv da vel.


-Ingeborg
26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Mange av oss sliter med å ta kontroll over egen kropp og helse. Vi blir ofte påvirket av omverden. sosiale medier, familie, de som vi møter eller venner. Det er lett å la seg rive med og tro på det an

Innlegg: Blog2_Post
bottom of page